23 Haziran 2013 Pazar

TASTE OF LONDON 2013


Since three summers, we are visiting Taste of London, the world’s greatest restaurant festival in Regent’s Park and tasting delicious meals cooked by the best chefs of London.

Previous years we visited Taste of London first day of the event to avoid the crowd of the weekend but this year, because of our Solstice trip to Stonehenge, we went there saturday. Maybe because of choosing the early session, maybe because of the bad (no waaay!) weather it was not so crowded as we concerned.

This year also we headed first to our favorite chef in Taste of London, to Chef Francesco Mazzei’s L’Anima. Then we continued with other meals in other restaurant stands we choosed from the list. After finishing the food tasting we enjoyed our mojito while we visit food sellers’ stands. There, our most delicious find was the half kilo smoked buffalo mozzarella from Fratelli La Bufala (can’t wait to eat!). Windy and rainy day but happy stomacs!

Fettucine with wild mushrooms, Grana Padana Riserva and black summer truffle by L’Anima.

Pan-fried scallops served in the shell with pancetta, red chilli, parsley, capers, lentils di Castellucio and chopped rocket by Theo Randall at the Intercontinental.

Foie gras and truffle burger by Club Gascon.

Boudine noir et poitrine de porc, jus à la tomate épicée (pork belly and black pudding, tomato spiced jus) by Le Gavroche.

                                     
                                          -------------------------------

This is the full page advertisement published in NY Times by Turkish people during the resistance of 2013.

4 yorum:

  1. Uzun zamandır yediğim/içtiğim hiçbir şeyden keyif alamayan biri olarak bu enfes fotoğrafları görünce iştahım kabarmadı değil:) "Black Pudding" okuyunca aklıma İskoçya geldi. Yoksa karıştırıyor muyum?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Semi, biz de Türkiye'de, Taksim'de olduğumuz bir hafta dışında Gezi Direnişi'nin başından beri günde 15-20 saati bilgisayar başında geçirir olmuştuk ama sağlam kafa sağlam vücutta bulunur deyip küçük molalar almaya başladık. İskoçya'ya henüz adımımızı atmadık ama Black pudding sanırım Britanya'nın tamamında yaygın bir lezzet. Meşhur İngiliz kahvaltısının da başrol oyuncularından.
    Bol soğanlı, pirinçli domuz kanı sucuğu morcilla ile ilk kez İspanya'da tanışmıştık. Black pudding, onun kadar olmasa da çok lezzetli gerçekten. Fotoğrafları beğenmene çok sevindik! Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de yavaş yavaş "normal" olmaya çalışıyorum. Yoksa ülkedeki adalet, şiddet, "tek adam", yandaş medya ile kafa durma noktasına geldi!
    Yeni yeni başka şeyler okumaya çalışıyorum, umarım bu hafta blog için de bir şeyler yazarım.
    İskoçya benim için çok farklı bir yerde. Eşimle sırt çantalarımızı alıp yola çıktığımız, çadırda kalıp, "West Highland Way" i öyle böyle yarı yola kadar yürüdüğümüz, doğasına, insanına hayran kaldığımız güzel ülke!
    Bir arkadaşımız "aç kalırsınız orda" demişti giderken:) Öyle olmadı elbet, ne bulursak yedik:) Black pudding aklımda iyi bir tat olarak kalmış, "baked beans" de öyle:)

    YanıtlaSil
  4. Oh, ne güzel gezmişsiniz! Aynı kafadayız demek ki. Biz de yerel gıdalardan ne bulsak mideye indiririz, denemek isteriz.
    Biz de çok sabırsızlanıyoruz İskoçya'yı görmek için. Darısı başımıza :) .

    YanıtlaSil

Thanks for your comments!